Navigation

Ваша корзина пуста.

Новости

Приліжкова тумба: як вибрати ідеальний варіант

 

Тумба є невіддільним елементом спальні, виконує важливі функції й додає стилю та вишуканості інтер'єру. Вона призначена для зберігання та легкого доступу до різноманітних предметів.


Приліжкова тумба

А також аксесуар може служити як місце для засобів догляду за шкірою, книг, окулярів, пульта від телевізора та багатьох інших речей, які завжди повинні бути під рукою. Він забезпечує функціональність приміщення, дозволяючи зберігати все необхідне поряд.

Різновиди тумб

Залежно від призначення меблі можна розрізнити на ті, що використовуються для спальні, передпокою, вітальні, дитячої кімнати або офісу. Крім того, з урахуванням способу установки можна виділити підлогові, підвісні, приставні та колісні моделі.

Купити тумбу приліжкову https://welovemebel.com.ua/ua/catalog/tumby_prikrovatnye/ можна з різними типами конструкції:

  • закритого типу;
  • з відкритими нішами;
  • з висувними ящиками;
  • з додатковими елементами, такими як відкидний, висувний або підйомний столик, з підсвічуванням та ін.

Приліжкова тумба

Меблі поділяються додатково на варіанти з цільними й рамковими фасадами. У перших варіантах фасад виконаний з однорідного матеріалу, має рівну поверхню. Рамкові моделі оснащені обрамленням і вставками.

Розміри та особливості тумб

Форма конструкції є одним із ключових критеріїв для класифікації тумбочок.

Залежно від конфігурації можна виділити такі типи:

  1. Квадратні: найкращий варіант для спалень із невеликою площею. Їх можна розмістити біля ліжка або, наприклад, у кутку кімнати. Доступні з відкритими полицями, висувними ящиками (1-3 штук) або з одним чи двома фасадами.
  2. Прямокутні: універсальний виріб, підходить для будь-якого приміщення, незалежно від його розмірів. Відрізняється практичністю та функціональністю.

Приліжкова тумба

Вибирати варто з огляду на власні потреби та уподобання, особливості дизайну кімнати та її стиль.

Розміри тумб

Кілька порад щодо вибору тумби за цим важливим параметром:

  1. Висота: аби підібрати гармонійну модель, важливо, щоб вона не була вищою за ліжко, щоб не обмежити огляд. Дуже низька тумба незручна для складання речей, оптимальна висота має становити приблизно 60 см.
  2. Ширина: вибір залежить від розмірів ліжка. Надто маленька тумбочка поряд із великим ліжком виглядатиме непропорційно. Для просторих кімнат найкращим варіантом будуть меблі шириною 60–70 см (стандартний показник зазвичай становить 50–55 см).
  3. Глибина: якщо ви плануєте зберігати невеликі речі на тумбі, то вам підійде варіант меншого розміру. Для зберігання спальної білизни бажано мати глибшу модель.

Приліжкова тумба

Розміри меблів впливають на її функціональність та естетичність, тому варто вибирати пропорційні варіанти та орієнтуватися на власні потреби та вподобання.

Матеріали, з яких виготовлені тумби

Матеріали впливають на експлуатаційні властивості тумби, такі як практичність, довговічність, надійність, естетичність і безпека.

Вироби з масиву дерева екологічно чисті, міцні, стійкі до механічних пошкоджень, перепадів температур та вологості. Крім того, вони виглядають естетично привабливо, відрізняються довговічністю та практичністю. Однак дерев'яні вироби можуть мати велику вагу, що робить їх менш зручними для переміщення.

Для ДСП і МДФ характерні хороші експлуатаційні властивості й доступна ціна. Такі вироби мають різні форми й кольори, що дозволяє підібрати варіант, який відповідає будь-якому інтер'єру. Меблі з ДСП та МДФ є стійкими до навантажень і механічних пошкоджень, міцними та легкими у використанні.

 

Back to top