Navigation

Ваша корзина пуста.

Новости

Зелений тариф: додаткова вигода від сонячної станції

 

Встановлювати й використовувати альтернативні джерела енергії зараз не тільки безпечно, але й вигідно. У сучасному світі це необхідно для збереження довкілля, адже через застосування корисних копалин екологічна ситуація на всій планеті дуже погіршилася. Тому зараз часто встановлюють сонячні станції для побутових та промислових потреб.

В Україні працює спеціальна програма, яка заохочує користувачів до встановлення й використання альтернативних джерел енергії. Це Зелений тариф – особливий механізм, за яким кожен власник сонячної станції має можливість отримувати додатковий пасивний дохід. Умови дуже прості – розібратися в них, вибрати й встановити все необхідне допоможуть у компанії Solar-Tech.


Зелений тариф

Що таке Зелений тариф: його особливості

Ця програма працює в Україні з 2009 року, і вже багато власників сонячних станцій успішно користуються нею. Умова для побутового замовника проста: необхідно встановити у себе на об’єкті обладнання, яке відповідає вимогам, а потім укласти відповідний договір із державою. Докладніше про Зелений тариф написано тут https://solar-tech.com.ua/ua/green-tariff.html, на сторінці також вказані необхідні умови для підключення.

За документами, що укладаються після встановлення сонячної станції, держава бере на себе зобов’язання купувати у власника надлишки згенерованих у процесі роботи обладнання кіловат. Оплата за них у 4–5 разів перевищує тарифи, встановлені для споживачів. У результаті монтаж альтернативного джерела енергії повністю окупиться за декілька років, а потім власник отримуватиме стабільний дохід.

Щороку до Зеленого тарифу підключається все більше українців. Це можливість сплачувати менше за комунальні послуги внаслідок того, що частина енергії до побутових чи промислових приладів надходить від сонця. Фіксована сума виплати зараз складає 0,164 євро, він поступово знижуватиметься, адже кількість тх, хто бажає встановити сонячну станцію, зростає.


Щоб потрібно для підключення до Зеленого тарифу

Програма не передбачає отримання ліцензії, є доступною для фізичних та юридичних осіб. Сонячні панелі не є універсальними, тому перед встановленням обладнання потрібно вибрати те, яке збігається з умовами й вимогами програми. Максимальна потужність установок для участі у Зеленому тарифі – 30 кВт. Це досить великий показник, його вистачить, щоб забезпечити потреби різних об’єктів.


Зелений тариф

Для підрахунку згенерованої та використаної власником енергії встановлюють двозонний лічильник із комунікаційним модулем GSM/GPRS. Він відправляє дані щодо до обленерго, це відбувається кожні 30 хвилин. Наприкінці місяця підсумовується загальна сума та визначається, скільки всього згенерованих кіловатів від конкретної станції надійшло до загальної мережі.

Увесь процес підключення до Зеленого тарифу складається з таких етапів:

  • вибір обладнання. Фахівці компанії Solar-Tech допоможуть знайти оптимальне за потужністю та іншими характеристиками рішення для конкретного об'єкта. Тут завжди надають консультації щодо питань енергетики;
  • встановлення сонячної станції. Професіонали здійснюють монтаж, а також проводять пусконалагоджувальні роботи, щоб запевнитися в стабільному функціонуванні усіх комплектуючих;
  • відкриття поточного рахунку для зарахування коштів у банку, збір і подача документів до обленерго;
  • встановлення лічильника для обліку кіловатів. Після цього залишається тільки підписати договір щодо згоди держави на закупівлю електроенергії.

Кошти за Зеленим тарифом надходять на банківський рахунок щомісяця.

Back to top